Mouchy ve stáji vyřešte ekologicky a bez chemických postřiků - NOVINKA

Hejna much či jiný obtěžující hmyz způsobují zvířatům stres a jsou kvůli nim neklidná. Chovatelům způsobují ekonomické ztráty a i nižší výnos zvířat. V neposlední řadě hmyz může přenášet nebezpečné choroby ohrožující zdraví. 

Ochrana proti obtěžujícímu hmyzu je nyní možná i v chovech drobných chovatelů. Známe řešení efektivní více než repelentní chemické přípravky. Využíváme metody biologické ochrany, které jsou vyzkoušené i v našich podmínkách drobných chovů a mohou je využívat chovatelé koní, masného skotu, drůbeže i králíků. Můžete tak předejít problémům s obtěžujícím hmyzem, a to ve stájích i na pastvinách a zimovištích. Cílem je včas zastavit vývoj much a nedopustit jejich přemnožení. 

Jak funguje biologická ochrana stájí?

Základ metody spočívá v aplikaci několika druhů biologických nepřátel neboli antagonistů much - ti aktivně vyhledávají a likvidují mouchy již v raných stádiích jejich vývoje. Jako antagonisté se využívají dobře známé a vyzkoušené druhy jako jsou parazitické vosičky, dravé mouchy a roztoči. Parazitické vosičky nasazené do chovu vyhledávají kukly mouchy domácí případně bodalky stájové, do kterých nakladou svá vajíčka. Z nich se vylíhnou larvy a ty pak zahubí hostitele. Jedna samice vosičky naklade 16 až 20 vajíček za den a má akční rádius asi deset metrů čtverečních. Základem dobrého fungování biologického systému ochrany je preventivní načasování první aplikace, správné nastavení dávky a dodržení systematických opatření. 

U much se řídíme heslem: "Nehaste požár, ale zabraňte jeho vzniku"

V naší nabídce najdete produkty, které pomáhají udržovat čisté prostředí pro zvířata - přírodní eukalyptovou dezinfekci Sandezia. S vajíčky a larvami much si poradí dravý roztoč MACRO-MITE. Na další vývojové stádium kukel much jsou perfektní parazitické vosičky Biopar a Biowasp. Doporučujeme je střídat nebo používat rovnou spolu, každý produkt obsahuje jiný druh vosiček a v jejich vzájemné kombinaci dosáhnete nejlepších výsledků. Důležité je také vychytávat dospělé mouchy :), např. pomocí lapače Appibuster. Na bodalku stájovou, která se vyskytuje u koní, můžete navíc pořídit speciální lapač Stomoxycc.

Jaké jsou hlavní výhody biologické ochrany stájí proti standardním metodám chemické ochrany?

  • Nehrozí vznik rezistence u škodlivého hmyzu, ke které často dochází u chemických syntetických účinných látek
  • Neohrožuje zdraví chovatelů ani zvířat
  • Pokud je správně aplikována, dosahuje vysoké účinnosti
  • Je v souladu s moderními ekologickými trendy - minimalizace hygienických rizik a zamezení ohrožení životního prostředí chemickými insekticidy. Ochrana ekosystému je pro nás na prvním místě.

Skupiny zvířat, které umí přípravky se značkou BIOCONT ochránit:

Na našem eshopu nyní naleznete celou novou sekci s názvem Mouchy ve stáji. U každé kategorie zvířat je vložen návod k aplikacím s ilustračními nákresy farem. Pokud byste potřebovali poradit, co je pro vás nejvhodnější, obraťte se na nás, rádi pomůžeme.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.