Jak na vadnutí klíčících rostlin?

Podpořte růst a kořenový systém rostlin již od semínka. Klíčící rostliny jsou velmi citlivé na své okolní prostředí a vy sami víte, že důsledná péče je v této fázi maximálně důležitá. Máme pro vás tip, jak podpořit klíčení semínek.

Produkt Rizocore je pomocný biologický prostředek, který obsahuje houbu Trichoderma harzianum, Bacillus megaterium a mykorhizní houby. Tyto prospěšné houby napomáhají klíčícím rostlinám lépe asimilovat živiny tím, že udržuje kořínky zdravé. Zabraňují usazení patogenních hub z půdy na kořínky rostlin. Celkově přispívají k dobrému zdravotnímu stavu rostliny.

Jak to funguje? Jednoduše si představte, že na kořínky rostlin se navážou zmíněné prospěšné houby. Tyto chytají ze svého okolí živiny a předávají je rostlině. A protože jsou u kořínků tyto prospěšné houby, tak ty potenciálně škodlivé se k rostlině již nedostanou. Rizocore můžete používat bez omezení, nelze jej předávkovat.

Zobrazit RIZOCORE na eshopu

Použití:

  • Při přesazování všech rostlin - přimíchat do substrátu nebo rozmíchat ve vodě a následně využít jako zálivku
  • Při výsadbě semínek – vhodné rozsypat do výsevního substrátu, nedochází tak k upadnutí klíčících rostlin
  • Při výsadbě přísad do skleníku, zahrady nebo na pole
  • Při sázení česneku
  • Preventivní ošetření výsevních a výsadbových substrátů
  • Balení 2 g ošetří 100 - 400 m2

Jak správně dávkovat?

  1. způsob: Množství 2 g Rizocore dobře rozmíchejte v 0,5 litru vody, a poté rozřeďte v 30-50l vody. Namíchaný roztok je nutný aplikovat postřikem nebo zálivkou tentýž den.
  2. způsob: Množství 2 g Rizocore smíchejte s 50l substrátu na rostliny a tento použijte při sázení či přesazování.

Natočili jsme pro vás videonávod, podívejte se na tipy, jak využít Rizocore při sázení semínek či při přesazování rostlin.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.