Otravné mušky v květináčích?

Nemaplus depot - alginátové kapsle s pozvolným a dlouhodobějším účinkem

Produkt je také oblíbený u pěstitelů orchideí.

Oproti smutnicím, které kladou svá vajíčka přímo do substrátu a je tak snazší je hlísticemi rychleji eliminovat, mají třásněnky o něco složitější praktiky. První fází životního cyklu třásněnek je vajíčko, které se vylíhne mnohem rychleji při vyšších teplotách. Samice kladou vajíčka do tkání rostlin. Larvy, které se z vajíčka vylíhnou, se živí okolní tkání. Jednou z charakteristik tohoto hmyzu je, že z fáze kukly přechází do dospělce v půdě nebo v nižších listech. Larvy žijí v listech, ale jakmile dospějí do správné fáze vývoje, spadnou na zem nebo na nižší listy, kde žijí ve stádiu před kuklou a stádiu kukly, dokud se neobjeví dospělec s plně vyvinutými křídly, který́ je schopen reprodukce. Vývojový cyklus třásněnky od vajíčka po dospělce trvá 2 týdny. Celkem mohou třásněnky dosáhnout až 15 cyklů za sezónu.

nemaplus® depot je výjimečný v tom, že již při setí nebo přesazování rostlin můžete preventivně zajistit eliminaci larviček jak smutnic, tak i třásněnek, které jsou schovány v substrátu a zamezit tak jejich rozmnožení.

Steinernema feltiae je v tomto typu produktu zabalena do speciální kapsle. Ta je složena z tekutého jádra, kde jsou nematody a z alginátového obalu. V jedné kapsuly je zhruba 1600 ks hlístic.Obal se při kontaktu s vodou rozpůstí a hlístice postupně migrují z kaple ven.

Infikované larvy smutnice se zbarví do žluto-hněda a do 2-3 dnů po parazitaci hynou. V jejich karkasech probíhá vývoj další generace nematod. Během několika týdnů se do substrátu dostanou nově pomnožená háďátka s hledají larvy smutnic. Tak dochází k redukci napadení rostlin smutnicemi. Bioagens nemaplus depot lze používat opakovaně a celoročně.

474-3_obrazek1mceclip0-6

 

Jak na ně? https://www.biocont.cz/nemaplus-depot/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.